Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Το γεφύρι της Φανερωμένης είναι και πάλι εδώ και σας περιμένει να σας ταλαιπωρήσει!


Μερικούς μήνες νωρίτερα "ολοκληρώθηκαν" τα έργα "ανάπλασης" της οδού Φανερωμένης, ξέρετε αυτά τα έργα που κόβουν λιγουλάκι τις ρίζες από τις λεύκες για να πέφτουν πιο εύκολα, που κόβουν άλλα δέντρα για να μην γεμίζει ο δρόμος με φύλλα, τα έργα αυτά που περιορίζουν "ελαφρώς" τα πεζοδρόμια για να είναι πιο φιλική η πόλη μας στους δημότες της...που οδηγούν!

Αυτά τα έργα λοιπόν θεωρήσαμε ότι ολοκληρώθηκαν με περισσή επιτυχία...έλα όμως που η θαυμαστή δημοτική αρχή που έχει κάνει τις απαραίτητες μελέτες και έχει φροντίσει για την αρτιότητα του έργου έπεσε λίιιιιγο έξω. Σήμερα λοιπόν πρόσεξα ότι έχουν ξηλώσει ένα αξιόλογο κομμάτι του πεζοδρομίου και των χώρων στάθμευσης στην κάθοδο προς Μεσογείων. Γιατί άραγε? Δεν τα υπολόγισαν σωστά; Είπαν να κλαδέψουν καμιά ρίζα ακόμα ή υπήρχε καμιά χρωστούμενη απευθείας ανάθεση; Εγώ πάντως ξέρω ότι όταν προκύπτει εκκρεμότητα σε ένα έργο που θεωρητικά έχει παραδοθεί, αυτή υλοποιείται με κόστος τους εργολάβου (ξέρετε αυτού του απευθείας) ενώ πολλές φορές προβλέπονται και ρήτρες αποζημίωσης για μη συμβατική κατασκευαστική αστοχία.

Μήπως θέλουν να θάψουν τα νεράντζια που θαααααα μαζέψουν για να λυπάνουν τις συστοιχίες δέντρων που φρόντισαν να κοσμούν την οδό Φανερωμένης; Ποιός ξέρει; Αυτοί πάντως ξέρουν πολύ καλά τί κάνουν! Βολεύει και η περίοδος λόγω απουσίας του κόσμου...ή τουλάχιστον έτσι νόμιζαν.

Και φυσικά δεν θα αναφερθώ στον παράδρομο της Μεσογείων που είπαν να τον ξηλώσουν και αυτόν γιατί πολύ καιρό έμεινε ανέγγιχτος. Λες να τσεκάρω τα τεφτέρια μου μήπως μου είχαν τάξει και εμένα καμία απευθείας και μου την χρωστάνε ακόμα...όχι τίποτα άλλο αλλά λέω να ξηλώσουμε το πλακόστρωτο στην Κύπρου που πάλιωσε! Ένα μήνα και δεν το έχουν πειράξει ακόμα!