Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Που να κάνεις το γύρο τώρα! Ταλαιπωρία λέμε!


Η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 15/8/2012 και δείχνει δύο πράγματα...

α) ο/η καθαριστής/ρια όντως καθάρισε το πεζοδρόμιο από τα νεράντζια (αν και όπως φαίνεται άρχισαν πάλι να πέφτουν γεγονός που καταδεικνύει την αναγκαιότητα του καλύτερου και κυρίως συχνότερου καθαρισμού των πεζοδρομίων αλλά και των δέντρων)

β) το ίδιο άτομο δεν έκανε τον κόπο να μπει μέσα στο τένις και να μαζέψει τα νεράντζια που έχουν πέσει μέσα και σε λίγο θα φυτρώσουν.

Τα νεράντζια μαζί με τα φύλλα συνθέτουν ένα πολύ ρομαντικό τοπίο...αν ήσουν σε κάποια εξοχή. Αν θέλεις να παίξεις τένις, πέρα από την βρώμα, τις μύγες και τις μέλισσες, πρέπει να ψάχνεις το μπαλάκι που συμπτωματικά είναι στην ίδια παλέτα χρωμάτων με την υπόλοιπη διακόσμηση!

Για την διαδικασία καθαρισμού της δεύτερης (β) περίπτωσης υπάρχουν δύο ενδεχόμενα...

β-1) να βαριόταν ο/η καθαριστής/ρια να ασχοληθεί με τα σκουπίδια του τένις γιατί πρέπει να κάνει τον γύρω του τένις (ταλαιπωρία άπίστευτη!) και να μπει μέσα να μαζέψει τα σκουπίδια. "Ωχ αδερφέ μου, που να τρέχεις τώρα; Ας αράξω εδώ στην σκιά"!

β-2) να μην έχει τη δικαιοδοσία (!?!) γιατί ο δήμος μας, ναι αυτή η υπερδραστήρια δημοτική αρχή που όλα τα έχει προβλέψει και φροντίσει, αυτή(!), μπορεί να έχει ενημερώσει τους καθαριστές να μην ασχολούνται με την καθαριότητα των αθλητικών χώρων μιας και έχει συνάψει σύμβαση (μήπως με απευθείας ανάθεση;;;) για την συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων του χωριού μας. Αν θυμάμαι καλά η εν λόγω σύμβαση ήταν διψήφια σε χιλιάδες ευρώ. Τα αποτελέσματα και η ποιότητα των υπηρεσιών είναι εμφανή!

Όποιο ενδεχόμενο και από τα δύο (β-1 ή β-2) και να ισχύει, καλά να πάθουμε! Να τους χαιρόμαστε και αυτούς που μας διοικούν αλλά και αυτούς που πληρώνονται (εννοείται με υπερωρίες, νυχτερίνα και αυξημένα ημερομίσθια για αργίες και σχεδόν όλες τις Κυριακές του μήνα) για να καθαρίζουν. Φυσικά εξαιρούνται οι εργαζόμενοι στα απορριματοφόρα οι οποίοι βγαίνουν όντως νύχτα, Σαββατοκύριακα και κάποιες αργίες. Το αν είναι αναγκαίο αυτό και αν θα έπρεπε να δωθούν αυτές οι εργασίες σε ιδιώτες, είναι μεγάλη ιστορία και κουβέντα και είναι αργά για να ανοίγουμε τέτοια pandora's boxes!

Πάντως το καροτσάκι του οδοκαθαριστή λάμπει (δεν είναι ότι δεν δουλεύει, απλά καθαρίζει και το καροτσάκι μόλις "τελειώσει" τη δουλειά του) και είναι κλειδωμένο για να μην το πάρει κανένας άλλος οδοκαθαριστής και καθαρίσει για να ξεκουράσει τον πρώτο!

Τόσες μ@λ@κίες βλέπουμε και ακούμε από τους υπεύθυνους, να μη πω και εγώ καμία;